Welke behandeling past bij mij?

Dit is één van de meest gestelde vragen. En heel logisch natuurlijk, want in de afgelopen 15 á 20 jaar is de nagelbranche ontzettend veranderd. Producten zijn aangepast naar de huidige strenge normen, technieken zijn verbeterd en uitgebreid en er zijn producten en dus ook behandelingen bij gekomen. De ontwikkelingen in de nagelbranche gaan zo hard, dat het soms moeilijk is bij te houden. Wil jij hier meer over weten? Lees dan verder en hopelijk wordt het dan wat duidelijker. 

 

Nepnagels?

Laten we maar meteen eerlijk zijn. Nagelstylistes houden niet zo van het woord nepnagels. Het suggereert namelijk dat wat wij zo vakkundig en met veel precisie maken, niet echt is. Fake en productiewerk. Elke kunstnagel (want dat is hoe het heet) wordt op elke nagel en bij elke klant op maat gemaakt. De gel of acryl wordt met een penseel gevormd of geboetseerd tot de vorm die het moet hebben. We zeggen dan ook vaak: Nepnagels koop je bij de Kruidvat, en iets waar we ruim 1,5 uur mee bezig zijn om te maken noemen we zeker niet nep😉. 

Kunstnagels of niet?

Wat is het verschil tussen acryl en gel?

De meeste klanten in een salon kennen het verschil niet tussen acryl- en gelnagels. Soms is het dus lastig om te bepalen welk product er gebruikt moet worden. Ze zien er namelijk vrijwel hetzelfde uit. Bij het vijlen kan het zijn dat de nagelstyliste het verschil wel kan voelen met haar vijl of zien aan het vijlsel wat er af komt. Maar vaak is het moeilijk te zien, omdat er ook verschillen zitten in de verschillende merken. Klanten weten vaak ook niet zo goed waarom ze eigenlijk voor het ene product hebben gekozen boven de ander. Meestal gaat het dan kiezen op gevoel of omdat het iets is waar ze vaker over gehoord hebben. Hieronder proberen we de grootste verschillen uit te leggen:

Hoe ziet het eruit? Acrylnagels worden gemaakt van een combinatie van acrylpoeder en acryl liquid. Gel is al "gemaakt" en ziet er ook gelei-achtig uit. 

Hoe wordt het hard? Acryl begint meteen met uitharden op het moment dat de liquid en poeder met elkaar wordt gemengd. De nagelstyliste moet dan binnen een minuut de nagel maken voordat het product te hard is geworden en niet meer in vorm kan worden gebracht. Gel hardt pas uit als het in contact komt met uv-licht. Tot die tijd blijft het dus vloeibaar. 

Welke is harder? Tegenwoordig zijn alle systemen vooral stevig. Hard hoeft namelijk niet persé beter te zijn. Soms kan dat juist tegen je werken. Dat ligt aan de conditie van je nagel en of je een systeem nodig hebt wat hard of juist flexibel is. Van de 2 systemen is acryl het hardst. Fijn voor bijvoorbeeld nagelbijters en nagels die snel inscheuren ook al zijn ze best stevig. Gel is een flexibeler product en meer geschikt voor nagels die dun zijn of heel buigzaam zijn. 

Wat is het verschil tussen gel en gellak?

Deze tekst is slechts ter illustratie. Wat je hier leest is een voorbeeldtekst. Het grappige is, dat mensen deze toch vaak lezen. Zelfs als men weet dat het om een faketekst gaat, lezen ze toch door.

Deze tekst is slechts ter illustratie. Wat je hier leest is een voorbeeldtekst. Het grappige is, dat mensen deze toch vaak lezen. Zelfs als men weet dat het om een faketekst gaat, lezen ze toch door.

Welke versteviging past bij mij?